Ketten meghaltak egy szlovéniai kórházi lövöldözésben

2016.08.22. 17:26

Ketten meghaltak, hárman súlyosan megsérültek a szlovéniai Izola város kórháznál elkövetett lövöldözésben. A támadó hét lövést adott le: megölt egy urológust és az egyik helyszínre érkező rendőrt. A sebesültek között van a kórház személyzetének még egy tagja és egy rendőr. Nem hivatalos források szerint az elkövető egy 70 éves férfi volt, aki a helyszínen meghalt, írja a 24ur szlovén hírportál.

izola
Fotó: 24ur.com

A hétfő délután három órakor elkövetett lövöldözés oka egyelőre nem ismert. A Sky News úgy tudja, hogy a 70 éves támadót korábban már két fegyveres rablásért letartóztatták és bebörtönözték. Az izolai kórház vezetősége a rendőrségi vizsgálat végéig nem kommentálja a történteket, a helyszínt lezárták, a szlovén sajtó beszámolói szerint jelenleg nyombiztosítók dolgoznak a helyszínen.

A Planet Siol által megszólaltatott szemtanúk szerint az idős férfi direkt a meggyilkolt orvost kereste, nem spontán lövöldözésbe kezdett. A kórházi váróban egy rendőr tüzet nyitott rá, de őt lőtték meg súlyosan. Később a támadó kiment a kórház elé, leült egy padra, egy darabig várakozott, majd egy autóval megpróbált elszökni a helyszínről. Ezt a rendőrök megakadályozták, tűzharc kezdődött, meglőtt egy 46 éves rendőrt. Végül ő is meghalt, azt egyelőre nem tisztázta a rendőrségi vizsgálat, hogy öngyilkos lett vagy halálosan megsebesítették az intézkedő rendőrök.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport