27 év után oldódott meg egy gyerekgyilkosság Amerikában

2016.09.07. 11:21

27 év után oldódott meg egy nagy visszhangot kiváltó gyerekgyilkosság, amely annak idején a szexuális bűnelkövetőkre vonatkozó jogszabályok szigorításához vezetett az Egyesült Államokban – írja az MTI.

Jacob Wetterlinget még 1989-ben, 11 évesen rabolták el Minnesota államban, de a hatóságok évtizedekig hiába nyomoztak az ügyben. Végül tavaly bukkantak új nyomra, amikor őrizetbe vettek egy 52 éves minnesotai férfit, Danny Heinrichet, mert gyermekpornót találtak nála. A férfi DNS-e megegyezett azzal a DNS-sel, amelyet egy másik, Wetterling eltűnése előtt kilenc hónappal molesztált fiú pulóverén találtak. 

Daniel Heinrich beismerte a 27 évvel ezelőtti gyilkosságot
Daniel Heinrich beismerte a 27 évvel ezelőtti gyilkosságot
Fotó: Lefteris Pitarakis

A hatóságok régóta sejtették, hogy összefüggés lehet Wetterling eltűnése és a Minnesota középső részein a nyolcvanas években történt felderítetlen szexuális támadások között, de Danny Heinrich letartóztatásáig semmi bizonyíték nem volt a kezükben. Heinrich végül bevallotta, hogy 1989. október 22-én elrabolta, szexuálisan bántalmazta, majd megölte Jacob Wetterlinget. A férfi megmutatta azt is, hol ásta el a holttestet. Azt mondta, hogy pánikrohamban ölt, és kétszer lőtte fejbe hátulról a biciklizés közben elrabolt fiút.

A szörnyű bűncselekmény azért is nagy feltűnést keltett az Egyesült Államokban, mert Wetterling eltűnése után a szülei országos kampányba kezdtek, hogy tudatosítsák a közvéleményben a szexuális bűnelkövetők problémáját. Az eltűnt gyerekek melletti kiállásuk végül egy olyan törvény elfogadásához vezetett, amely előírta a szexuális bűnözők hatósági nyilvántartását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport