Hídnak ment egy Budapestre tartó hajó a Dunán, két halott

2016.09.11. 09:47

A legénység két tagja, egy 33 éves és egy 49 éves férfi vesztette életét egy hajnali hajószerencsétlenségben A baleset a Rajna-Majna-Duna-csatorna bajorországi szakaszán történt, egy Budapestre tartó szállodahajó ment neki egy hídnak, írja a Focus.de. A bajor rendőrség tájékoztatása szerint

mindkét áldozat magyar állampolgár.

A hajón a baleset időpontjában 180 utas és 49 fős legénység tartózkodott. A mentés négy órán át zajlott, és reggel hatkor ért véget. Az utasokat és a legénységet egy közeli kisvárosba szállították, a rendőrség szerint további sérülés nem történt. A mentésben 200-an vettek részt, a hajóról az embereket egy ideiglenes pallón juttatták ki a partra.

A baleset hajnal 2 óra körül történt, amikor a hajó Erlangen környékén járt. Hogy miért ütközött neki a hídnak, azt nem tudni, de a hajó felépítményéből a vezetőfülke szinte teljesen megsemmisült. A két halálos áldozat a a fülke romjai között hevert. 

Júniusban két sétahajó szenvedett balesetet a Duna bajorországi szakaszán. Egyiküket az erős áramlat sodorta egy híd lábának, egy ismeretlen okból ment neki egy állványzatnak. Ezekben a balesetekben senki nem sérült meg, a két hajón összesen 500-an utaztak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport