Nem tudni a magyar halálos áldozatokat követelő hajókatasztrófa okát

2016.09.13. 19:50
A vasárnapi, németországi baleset oka tisztázatlan maradhat, mert a hajó vezetőállása teljesen szétroncsolódott az ütközésben.

A baleset feltárásával megbízott szakértő szerint már nem lehet megállapítani, hogy meghibásodás vagy emberi mulasztás okozta-e a Duna-Majna-Rajna csatornán Erlangennél híd alá szorult szállodahajó katasztrófáját - mondta az erlangeni városvezetés szóvivője német hírportálok keddi beszámolója szerint.

Az állítható magasságú vezetőállást mozgató berendezést teljesen szétrombolta az ütközés, ezért valószínűleg örökre homályban marad, hogy miért nem sikerült behúzni a kabint azelőtt, hogy a hajó a vasúti hídhoz ért.

Az áldozatok a hajó legénységéhez tartoztak, egyikük 33, a másik 49 éves férfi volt. A kabinroncsba szorulva haltak meg. A Budapestre tartó szállodahajón 181 utas és 49 fős legénység tartózkodott. A baleset vasárnap hajnali fél kettő körül történt az Erlangen Frauenaurach nevű városrészénél álló hídnál.

Az utasok az ütközés után még négy órán át a hajó fedélzetén voltak, kimentésük reggel hatkor kezdődött. Mintegy kétszáz fős mentőcsoport vesz részt az evakuálásban. A megrongálódott hajót időközben elvontatták, a csatornaszakaszon helyreállt a közlekedés. (MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport