Londonban többet késelnek, mint négy éve

2016.09.21. 08:56

Londonban rekordot döntött a késelések száma,

idén augusztusban 1749 ilyen bűncselekmény történt.

A legutóbbi csúcs 2012 júniusában volt, akkor 1719 késelés történt a brit fővárosban. Az áldozatok háromnegyede fiatal férfi volt.

Ráadásul ezeket a bűncselekményeket jórészt átlagos fiatalok követik el, akik önvédelemből hordanak fegyvert maguknál. Sokan közülük épp azért, mert félnek a késes támadásoktól, de a gyakorlatban a zsebben kinyitott bicskák nem megakadályozzák a támadásokat, hanem épphogy növelik a veszélyt. A londoni fiatalok annyira félnek attól, hogy egy balhéban előkerül egy kés a támadójuk zsebéből, hogy inkább ők azok, akik először kést rántanak.

Akik kést hordanak maguknál, azokat nagyobb eséllyel szúrják meg, mint másokat. Sokszor épp a saját késükkel

– mondta Matt Watson, rendészeti szakértő a BBC-nek. A statisztika is azt mutatja, hogy teljesen hétköznapi késelésekről van szó, az utcai bandák, gengszterek közötti késes leszámolások az összes ilyen támadásnak csak az 5 százalékát adják.

A késelések országos szinten is egyre gyakoribbak, Angliában és Walesben több éves stagnálás után 2015-ben nőni kezdett a szúró-vágó eszközzel elkövetett bűncselekmények száma. Ezekben a régiókban már be is tiltották a bozótvágó kést, a machetét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport