„Ön elhiszi ezt az állítást?” – kérdezte a BBC műsorvezetője Szijjártótól

2016.09.21. 15:08

A brit BBC hírműsora, a Newsnight vendége volt kedd este Szijjártó Péter - szúrta ki a 24.hu. A külügyminiszter New Yorkból jelentkezett be a műsorba. A házigazda Evan Davis arról a szórólapról kérdezte, amit a magyar kormány minden háztartásba eljuttatott, és azt állítja, hogy Nagy-Britanniában is vannak olyan no-go zónák, ahová a bevándorlókon kívül más nem mehet.

„Ön elhiszi ezt az állítást?” – kérdezte a műsorvezető, amire Szijjártó azzal szabadkozott, hogy ezeket az állításokat nyilvánosan hozzáférhető jelentésekre, és a hírekre alapozták. A miniszter szerint Európában igenis vannak no-go zónák, és nem akarják, hogy Magyarországon is legyenek.

57e1ba761800002f00315f3f.png
Fotó: BBC.com

Járt már az Egyesült Királyságban, járt már Londonban? – kérdezte Szijjártót a műsorvezető. Azt felelte: persze, és nagyon szereti Londont, és nincs vele probléma. "És mégis azt hiszi, vannak no-go-zónák a városban, amiket a migránsok uralnak?!" - mondta erre a műsorvezető meglepődve. "Ez nevetséges, használhatja a szemét, nevetséges" - folytatta. "Persze, hogy használhatom, és általában szoktam is" - válaszolt rá Szijjártó.

A nyilatkozatot itt lehet megnézni.