Börtönben lőtték ki a maffiafőnököt Montenegróban

2016.09.23. 20:22

Egy drogbanda főnökét lőtték le a főváros közelében lévő börtön udvarán csütörtökön – írta a Balkaninsight. A férfival mesterlövész végzett, akinek csak az autóját sikerült megtalálni, hiába zárták le a Spuz börtön környékét – írta a Balkaninsight.com.

Az áldozat egy zsarolási ügy miatt kiszabott kétéves börtönbüntetésének vége felé járó férfi volt, akit a Skaralji klán fejeként tartottak számon. 

Dalibor Djuric szeptemberben már a harmadik, akit az egyre komolyabbnak tűnő bandaháború során öltek meg. Előtte egy bomba ölt meg két férfit, akik ugyanehhez a klánhoz tartoztak. Őket a világörökség részeként ismert, így turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségű Kotorban ölték meg. A város polgármestere a hatóságot a bandaháborúk azonnali visszaszorítására szólította fel.

A bandaháború a Skaralji és a Kavac között már régebb óta húzódik, 2015 eleje óta még két gyilkosság volt, bár az első összetűzésekre már 2008-ban sor került.

A helyzet súlyosságára – és a 600 ezer fős ex-jugoszláv ország hatalmi viszonyaira jellemző –, hogy a montenegrói belügyminiszter, Goran Danilovic kijelentette: a háború csak azért folyik ilyen régóta, mert a csoportok egyes hatalmi struktúrák támogatását élvezik. 

Két évvel az első összetűzések előtt, 2006-ban jelent meg Kotorban Darko Saric. A drogbáróként ismert férfi jelentős pénzt fektetett az Adria partján fekvő Kotor idegenforgalmi fejlesztéseibe.

2015-ben Saricot Belgrádban 20 év börtönre ítélték Latin-Amerikából szervezett kokaincsempészésért. Az ügyben – amely szerint 2008-2009-ben öt tonna kokaint hoztak az országba, majd onnan Európába – további 30 embert ítéltek el, 14 azonban közülük jelenleg is szökésben van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport