18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Áthajtott a tüntetőkön egy rendőrautó a Fülöp-szigeteken

2016.10.19. 14:14

Legalább három diákot kórházba kellett szállítani, miután erőszakba fordult egy Amerika-ellenes tüntetés a Fülöp-szigeteken, írja a Guardian. A tömeg az amerikai nagykövetség előtt tüntetett az Egyesült Államoktól független külpolitikáért és az amerikai haderő kivonulásáért az országból. 

A tüntetés egy idő után erőszakossá vált, miután többen festékkel locsolták le az egyik rendőrautót, és a kivezényelt rendőröktől zsákmányolt husángokkal támadtak neki a járműnek. A pánikba esett rendőr ezután többször áthajtott a tüntetőkön, ahogyan a német DW felvételén is látszik. Figyelem, a videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

A rendőrség könnygázzal oszlatta a tömeget, és végül 23 tüntetőt tartóztattak le. Eközben a másik oldal vörös festékkel öntötte le a hatóság tagjait, illetve az amerikai kormány címerét a követség előtt.

Az iszonyatos gyilkolási hullámot kezdő miniszterelnök, a szókimondásáról is ismert Rodrigo Duterte enyhén szólva nem mondható Amerika barátjának, és erre akart nyomást gyakorolni a tüntetést szervező legnagyobb baloldali szervezet, a Bayan, ami évek óta tart békés tüntetéseket az amerikai követség előtt,.

Mindeközben Duterte épp Kínában tárgyal a két ország közti diplomáciai kapcsolat javításáról, de Oroszországgal is egyre jobban közelednek egymáshoz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport