Meghalt a Big Mac feltalálója

2016.11.30. 18:29 Módosítva: 2016.11.30. 18:31
James Delligatti
James Delligatti

Meghalt a Mc Donald"s leghíresebb termékének, a Big Mac feltalálója. Az idős férfit családja körében érte a halál hétfőn.

James Delligatti csaknem ötven éve, 1967-ben az amerikai étteremlánc egyik Pittsburgh-környéki, a nagyvárostól 60 kilométerre délre lévő franchise üzletében alkotta meg az azóta világhírűvé vált emeletes szendvicset, amelyben a szezámmagos buciba két szelet marhahús, különleges szósz, saláta, sajt, uborka és hagyma került.

Ahogy az alábbi videóban az unokája elmondja, a nagy felfedezés az volt, hogy a sokemeletes szendvics közepébe egy szeletet rakott a buciból, hogy ne csússzon szét az egész.

Eleinte húzták a szájukat

Az ötlet eleinte nem aratott nagy sikert, az illinois-i székhelyű étteremlánc nem lelkesedett a szendvicsért, mondván, elég népszerűek az egyszerű hamburgerek, sajtburgerek, a sült krumpli és a különféle shake-ek. Delligatti azonban szeretett volna egy nagyobb szendvicset is a kínálatba. Végül mégis bevezették a terméket, először csak az üzletember franchise éttermeiben - volt belőlük csaknem ötven -, majd 1968-ban már szerte az Egyesült Államokban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport