Bizonyítékot találtak, hogy bomba robbant az EgyptAir gépén

2016.12.15. 15:12 Módosítva: 2016.12.15. 15:14

Bombából származó anyagokat találtak a májusban a Földközi-tengerbe zuhant EgyptAir-gép áldozatainak holttestén - jelentették gép lezuhanásának körülményeit vizsgáló egyiptomi hatóságok a BBC-nek. Megkezdik az ügy bűnügyi kivizsgálását.

Már nem sokkal az eset után felmerült a gyanú, hogy terrortámadás állhat a háttérben, de csak most sikerült valódi bizonyítékot találni erre, sokáig technikai problémákra is gyanakodtak. 

A katasztrófában 66 ember veszítette életét, 56 utas és a személyzet 10 tagja. A Párizsból Kairóba tartó repülőgépen 15 francia, 30 egyiptomi, egy brit, egy belga, két iraki, egy kuvaiti, egy szaúdi, egy szudáni, egy csádi, egy portugál, egy algériai és egy kanadai állampolgár utazott.

A CNN által az eset után megszólaltatott szakértő szerint valami „gonosz” dolog történhetett, mert nem valószínű, hogy a gép az időjárási viszonyok miatt került volna bajba. Más szakértők is arról beszéltek, hogy a pilóták tapasztaltak voltak, műszaki hibára utaló jel nem volt, ezért „nagyon szokatlan”, ami történt és „aggodalomra ad okot”. Most ezek a félelmek beigazolódni látszanak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport