Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Terroristákat segítő férfiakat fogtak el Brüsszelben

2017.01.11. 20:59

Két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a belga hatóságok a 2015. november 13-i párizsi merényletekkel összefüggésben - írja az MTI.

A gyanúsítottakat egy brüsszeli házkutatásnál vették őrizetbe, előzetes letartóztatásukról hamarosan dönteni fog a bíróság. Az ügyészség nem közölt további információkat a nyomozás érdekeire tekintettel.

A La Derniére Heure című napilap szerint a gyanúsítottak logisztikai támogatást nyújtottak a márciusban Brüsszelben öngyilkos robbantásokat elkövető el-Bakraoui fivéreknek, névtelenséget kérő források arról számoltak be, hogy üzeneteket közvetítettek az érintett terrorsejthez tartozó dzsihadisták között.

Tavaly március 22-én a belga fővárosban, a Zaventem repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, 32 ember halálát okozva. 2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130-an vesztették életüket. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a merényleteket kitervelők és elkövetők csoportjai között. Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!