Autóbalesetet szenvedett a lengyel kormányfő

2017.02.10. 21:49

Autóbalesetet szenvedett péntek este Beata Szydło lengyel miniszterelnök a dél-lengyelországi Oświęcimben, vagyis Auschwitban. az első értesülések szerint állapota stabil, a helyi kórházban végzett előzetes vizsgálatot követően helikopterrel a varsói katonai kórházba szállítják.

Beata Szydło péntek este az Oświęcimhez közeli lakhelyére tartott a három kormánykocsiból álló konvojban.

Rendőrségi közlemény szerint a kormányfő sofőrje egy Fiat Seicento előzése közben irányváltozásra kényszerült, és a jármű egy útszéli fának ütközött.

A lengyel kormányfőt, valamint a vele egy kocsiban utazó további két személyt az oświęcimi kórházba szállították, ott hoztak döntést a varsói vizsgálat szükségességéről. A lengyel kormány szóvivője azt közölte a Twitter közösségi hírportálon, hogy a miniszterelnök állapota jó, újabb, rutin jellegű vizsgálatnak vetik alá.

FRISSÍTÉS!

Kisebb zúzódásokat szenvedett, de jól van

Rafal Bochenek lengyel kormányszóvivő szombat délelőtt közölte, hogy a lengyel miniszterelnök jól érzi magát, de még várnak rá vizsgálatok. "A kormányfő állapota stabil és jó, folyamatos orvosi megfigyelés alatt van, semmi komoly nem történt" - mondta a szóvivő.

A kormányfő sérüléseiről csak annyit mondott, hogy "a közúti balesetekre jellemző zúzódásokat" szenvedett. Azt mondta, a miniszterelnök tudja teljesíteni hivatali feladatait, de egy időre még kórházban marad. Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: még nem dőlt el, hogy a kedden esedékes kormányülést vezetheti-e.

A kormányfő sofőrjét remélhetőleg még szombaton hazaengedik az oświęcimi kórházból. A lengyel kormányőrségnek a miniszterelnökkel egy kocsiban utazó tagjára Varsóban vár még orvosi vizsgálat. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport