Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Japán kedvéért Melania nem first ladyskedik

2017.02.10. 21:02

Amilyen formabontóan aktív Donald Trump elnöksége első napjaitól kezdve, annyira formabontóan visszahúzódó felesége, aki láthatóan a legkevésbé sem kíván az Egyesült Államok first ladyje lenni. 

Pénteken a japán miniszterelnök utazott feleségével Washingtonba. A protokoll szerint amíg a felek tárgyalnak, addig házastársaik közösen szerveznek programokat. Melania Trump azonban szakított ezzel a hagyománnyal és nem kísérte el Abe Akiét a programokra. Abe Sinzo felesége egyedül jelent meg a Gallaudet Egyetemen és a japán nagykövetség egyik rendezvényén – írta a CNN.

A japán miniszterelnök és felesége megérkezése Washingtonba
A japán miniszterelnök és felesége megérkezése Washingtonba
Fotó: Joshua Roberts / Reuters

A japán first lady találkozik majd Trump szlovéniai születésű, egykori modell feleségével, amikor férjeikkel együtt az elnöki géppel elutaznak hétvégére Floridába, ettől függetlenül azonban diplomáciai szempontból tapintatlan Melania Trump távolmaradása. Igaz, ő már korábban jelezte, hogy egyelőre nem költözik a Fehér Házba, inkább New Yorkban marad, amíg az elnökkel közös fiuk tanéve véget nem ér.

Abe Sinzo felesége egészen más fogadtatást kapott 2015-ben. Akkor Michelle Obamával számos közös programjuk volt, ellátogattak a Washington közelében lévő virginiai Great Falls általános iskolájába, a város közelében lévő nemzeti parkba, majd az elnöki és a kormányfői pár közös vacsorán vett részt a Fehér Házban.

De nem hagyta magára a japán kormányfő feleségét 2007-ben Laura Bush sem.

Melania Trump nem adott magyarázatot távolmaradására. A szereptől való idegenkedését jelzi az is, hogy mindeddig saját szóvivőt sem jelölt ki.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.