Justin Biebernek adta ki magát egy ausztrál pedofil

2017.03.09. 12:06

Több mint 900 pedofil ügyben emeltek vádat Ausztráliában egy férfi ellen, aki Justin Biebernek adta ki magát az interneten – írja az MTI. A helyi rendőrség felhívta a turnéra érkező kanadai popsztár rajongóinak és szüleinek a figyelmét arra, hogy legyenek éberek.

Queensland állam rendőrsége szerint a 42 éves férfit, egy jogi egyetemi oktatót már korábban megvádolták gyerekpornó birtoklásával és azzal, hogy kiskorúakat molesztál közösségi oldalakon. Most viszont átvizsgálták a számítógépét, ami után további 931 ügyben emeltek vádat ellene.

A rendőrség szerint a vádlott Facebookon és a Skype-on adta ki magát Justin Biebernek, és a nevében kért tőlük meztelen fotókat.

Komolyan át kell gondolnunk az internetbiztonság oktatását annak fényében, hogy ilyen sok gyerek hihette azt, hogy egy híres sztárral kommunikál

– mondta Jon Rouse, a gyerekek internetes kizsákmányolása elleni rendőrcsoport egyik tisztje.

Az eset rávilágít mind a gyerekek sebezhetőségére a közösségi média és a kommunikációs alkalmazások használatában, mind arra, hogyan cserkészik be áldozataikat globálisan a gyerekeket molesztálók.

Justin Bieber, aki óriási népszerűséget élvez az ausztrál fiatalok körében, a héten érkezik az országba, ahol Melbourne-ben, Sydneyben és Brisbane-ben is koncertezni fog. A 23 éves kanadai popsztárnak világszerte több mint 92 millió követője van a Twitteren, a Forbes 2011-13 között a világ legbefolyásosabb celebjei közé rangsorolta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport