Nincs nyoma annak, hogy hackerek raktak volna gyerekpornót Milos Zeman gépére

2017.04.03. 22:34

Milos Zeman cseh államfő márciusban maga jelentette be, hogy amikor tavaly a kastélyánál járt, hackertámadás áldozata lett. Amikor bekapcsolta a gépét, saját bevallása szerint megdöbbent, mert hackerek gyerekpornóval árasztották el a számítógépét.

A politikus feljelentést tett, de a tetteseket nem találták meg. Informatikusoktól is segítséget kért, akik csak annyit tudtak kideríteni, hogy a támadás az USA-ból, Alabama államból érkezhetett, a hackereket viszont lehetetlen lenyomozni.

A cseh rendőrség most azt közölte, nem találták nyomát külső támadásnak Milos Zeman számítógépén. Ivana Nguyenova rendőrségi szóvivő több részletet nem kívánt elárulni az ügyről. Nem válaszolt arra a kérdésre sem, hogy voltak-e egyáltalán, és ha igen, hogyan kerülhettek az elnök számítógépére tiltott tartalmak.

Jiri Ovcacek,  Zeman szóvivője a Twitteren azt írta: Az elnök soha semmilyen módon nem töltött le törvénybe ütköző tartalmat a számítógépére. 

A menekültellenes szólamairól és oroszbarátságáról ismert Zeman indulni akar a 2018-as elnökválasztáson, ahol másodszor is meg akarja mérettetni magát.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport