Húsz évet kapott a négy gyerekével tóba hajtó menekült nő

2017.05.30. 10:46 Módosítva: 2017.05.30. 10:49

Ausztráliában 20 és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a szudáni menekült nőt, aki két éve négy gyerekével együtt szándékosan belehajtott egy tóba, adta hírül az MTI. A 37 éves Akon Goude három gyereke megfulladt, a negyediket a szemtanúknak sikerült megmenteniük, miközben állításuk szerint az anya csak állt a vízben, és nem mondott, nem tett semmit.

Lex Lasry bíró az ítélethirdetéskor azt mondta: csak azért nem szabott ki életfogytiglani büntetést a hétgyermekes anyára, mert beismerte bűnösségét. Szerinte a nő tette kizárólag borzalmas elkeseredésével magyarázható.

A nő a szudáni polgárháború elől menekült el, poszttraumás stresszben szenved és depressziós, amire két évtizeden át semmilyen kezelést nem kapott. A bíró kifejtette, hogy a súlyos börtönbüntetés megfelel az elkövetett bűn súlyának, de a nő lelki és elmeállapotát tekintve bizonyos szempontból túl súlyosként is értelmezhető.

Mint a bíró elmondta, a nő megrázkódtatásai olyan súlyosak voltak, hogy azt sokan el sem tudják képzelni: végig kellett néznie férje meggyilkolását, majd három gyerekével menekült el a mai Dél-Szudán területéről. A fiatalabb gyerekek apja, aki nem élt együtt a nővel és a gyerekekkel, a tárgyaláson szerető és gondoskodó anyaként írta le a nőt.

Akon Guode legkorábban 20 év múlva vagyis szinte csak teljes büntetésének letöltése után kerülhet feltételesen szabadlábra, ami után várhatóan ki is toloncolják majd az országból.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport