Szemeteszsákban temették el a Belize-ben balesetet szenvedett magyarokat

2017.05.30. 09:19

A Bors úgy tudja, hogy a Belize-ben márciusban tragikus balesetet szenvedett házaspár földi maradványait a helyi hatóságok nem éppen méltóan temették el húsvétkor. Mivel a családtagok nem jelentkeztek, a kórházban pedig nem tudták tovább tárolni őket, a csontokat egy szemeteszsákban elföldelték a belmopani temetőben – és erről nem értesítették a magyar külképviseletet.

Mint ismert, a házaspár holttestét egy kiégett autóban találták meg Placencia közelében, a helyi hatóságok vizsgálták annak a lehetőségét is, hogy megölhették őket, mivel igencsak furcsák voltak a körülmények. A magyar külügy akkori nyilatkozata szerint a nőt az anyósülésen találták meg, a férjét pedig a hátsó ülések egyikén. Ezért azt feltételezték, hogy valaki ülhetett a volánnál, aki felgyújthatta a kocsit, majd később elmenekült. Később azonban a szemtanúk szörnyű balesetről beszéltek, a pár nem tudott kiszállni a kigyulladt Ford kisteherautóból.

A Bors szerint a kecskeméti férfi, O. Gy. diplomata-útlevéllel érkezhetett az országba, és egy jelenleg is zajló, hárommilliárdos áfacsalási ügy vádlottja. Miután február óta nem jelent meg a bíróságon, körözik. A feleségnél egy hatósági iratot találtak, ami szerint korábban Panamába akart csempészni 63 millió forintot. 

A lap szerint jelenleg úgy néz ki, hogy Belize-ben közlekedési balesetként zárják le az ügyet, itthon pedig a két magyart eltűntként kezelik, mivel a holttestek személyazonosságáról nincs megerősítés.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport