Afgán lázadók és Pakisztán lehetnek a kabuli robbantás mögött

2017.06.01. 12:51 Módosítva: 2017.06.01. 13:46

A Hakkáni hálózat névre hallgató afgán lázadó szervezet és a pakisztáni titkosszolgálat (ISI) állhat a szerdai kabuli robbantás mögött – írja az afgán nemzetbiztonsági igazgatóság (NDS) alapján a Sky News.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, 1500 kilónyi bomba robbant szerdán a kabuli német nagykövetségnél, a merényletben legalább 90-en meghaltak és több mint 400-an megsebesültek. Az NDS szerint a jelenlegi információk alapján az afgán Hakkáni hálózat nevű militáns lázadó szervezet, valamint a pakisztáni titkosszolgálat állhat a támadás mögött.

Ezek a terroristák ismét bebizonyították, hogy nem képviselnek semmilyen vallást és csak azért hajtank végre ilyen gyáva támadásokat, hogy pakisztáni gazdáik kedvére tegyenek.

– áll az NDS nyilatkozatában.

A NATO és az afgán kormány ellen harcoló militáns csoport és a pakisztáni titkosszolgálat viszonya egyébként több évtizedes múltra tekint vissza, de az elmúlt években a Hakkáni hálózat ellen is intézett támadásokat az ország.

A pakisztáni kormány csütörtökön elutasította az afgán vádakat, szerintük ez nem segíti a béke megteremtését. Nafísz Zakaria külügyi szóvivő úgy véli, az afganisztáni biztonsági helyzet romlásáért belső és nem külső tényezők felelősek. Hozzátette azt is, hogy a vádaskodással nem oldják meg a problémát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport