Decemberben újranyílik a magyar pénzből megmentett olasz templom

2017.06.10. 11:49 Módosítva: 2017.06.10. 23:29

December 9-én fogják újra megnyitni a Közép-Olaszországot megrázó földrengés után magyar támogatásokból felújított tolentinói Szent Szív és Szent Benedek templomot. A megnyitó alkalmából olasz-magyar ünnepet tartanak, amire meghívták Orbánt, és bevonják a Vatikánt és a magyar vallási vezetőket is - közölte Andrea Carradino, a templomot gondozó társaság perjele az MTI-vel. 

A felújításra Magyarország félmillió eurót, több mint 150 millió forintot költött.

Andrea Carradino elmondta, azért erre a napra esett a választás, mivel december 9-én este kezdődik a virrasztás Szűz Mária tiszteletére, ez a komoly keresztény gyökerekkel rendelkező közép-olasz térségben fontos vallási ünnep. Az átadás után a hívők már az újonnan helyreállított templomokban vehetnek majd részt a virrasztáson.

A templomavatás idejére olasz-magyar tudományos konferenciát szerveznek. Carradino azt is elmondta, nem kizárt, hogy a felújított templomba magyar műalkotások kerülnek. 

"Az ütemezés szerint haladnak a Szent Szív és Szent Benedek-templomon végzett munkálatok. Egész nyáron folytatódik a restaurálás, csak augusztus közepén, Nagyboldogasszony ünnepére állunk le néhány napra. A külső és belső állványozás után jelenleg a templom falait stabilizálják. A templom homlokzati fala a földrengésekben szabályosan levált az épület többi részéről, hét centiméterrel mozdult el, ezért acélvázzal kell rögzíteni" - számolt be Andrea Carradino. 

Carradino elmondta, a pénzt teljesen felhasználják, a számlákat a munkafázisok teljesítése után fizetik ki.  A férfi szerint a "példaértékű" finanszírozás híre bejárta a földrengés sújtotta Közép-Olaszországot.

Ez az egyetlen középület, amely segítséget kapott a helyreállításhoz, nincsen még egy, ami olasz vagy külföldi támogatást kapott.

Így a Magyarország finanszírozásával helyreállított tolentinói templom valóban az újjászületés jelképévé vált - mondta a Szent Szív-társaság perjele.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport