Elítélték az alternatív diétával gyerekük halálát okozó belga párt

2017.06.14. 15:55

Hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy belga bíróság szerdán azt a két szülőt, akik alternatív diétával gyerekük halálát okozták – írja a CBS. A természetes élelmiszerboltot üzemeltető pár gyermeke halálakor négy kilót nyomott, szervei pedig a normális méretük felére zsugorodtak.

A pár azután tért át a quinoa tejet is tartalmazó étrendre, hogy

saját diagnózisukkal megállapították, gyerekük gluténérzékeny és laktózallergiás.

Ez oda vezetett, hogy a gyerek a számára nem megfelelő étrend miatt lényegében éhen halt. A boncolás során kimutatták, hogy a csecsemő dehidratált volt, gyomra pedig teljesen üres. 

Az ügyészek elmondása szerint orvos sosem látta a gyereket és a gyermekvédelmi szervek sem tudtak róla. Azt is hozzátették, hogy az éhező gyereket csak az ország másik felében lévő homeopatához vitték el, még akkor sem látta orvos, mikor a halálát megelőző napokban levegőért kapkodott. 

Sosem vittük orvoshoz, mert sosem láttunk rajta semmi különöset.

- mondta az apa a bíróságon, az anya szerint pedig "néha felszedett, néha leadott pár kilót". Ő azt mondta, sosem kívánták gyermekük halálát. Ügyvédjük állítása szerint a szülők azt gondolták, gyerekük csupán táplálkozási zavarokkal küzd.

Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki az országban az alternatív gyógymódokkal és a szülők felelősségével kapcsolatban, a büntetés viszont ehhez képest nem tűnik túl nagynak, főleg mert a szülők még fellebbezhetnek a döntés ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport