Élethű szexbaba-gyerek importálásáért fog ülni egy brit férfi

2017.06.23. 17:55

Két év, nyolc hónapot kapott az a brit férfi, aki tavaly ősszel egy élethű, gyermekszerű szexbabát vásárolt Hong Kongból – írja a Guardian. A férfit obszcén termék importlásáért, valamint gyermekekről készített obszcén képek birtoklásáért, valamint azok készítéséért ítélték el.

A 49 éves Andrew Dobson ellen 2016. szeptember 23-án indult nyomozás, mikor a hatóságok egy neki címzett, próbababa feliratú csomagban megtalálták a gyermekre hasonlító szexbabát. A férfit a baba lefoglalása után letartóztatták, az otthonában tartott házkutatás során pedig gyerekpornót találtak a számítógépén.

A kihallgatás során Dobson beismerte, hogy a babát szexre akarta használni, valamint, hogy ő töltötte le a pornográf képeket és videókat.

Az, hogy ehhez hasonló szexbabák léteznek és a szexuális bűnelkövetők rendelkezésére állnak egyszerűen undorító.

– mondta Andy Kent, a Cheshire-i rendőrség pedofilok után nyomozó egységének egyik tagja. Szerinte az, hogy Dobson rendelt egyet, megmutatja a gyermekek iránti perverz vágyainak mértékét.

A hatóságok remélik, hogy a férfi esete példaként szolgál majd mindenki számára, aki hasonló szexbabák behozatalán gondolkozik, ez ugyanis bűncselekmény. Mivel ez egy relatíve új jelenség, a birtoklást egyelőre nem büntetik, csak az obszcén áruk importálását, de hangsúlyozták, hogy tisztában vannak azzal, hogy ez más, gyermekekkel szembeni bűncselekményekre is utalhat, így minden vásárlónak számítania kell a bűnüldöző szervek azonnali intézkedésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport