Megölték a Közép-afrikai Köztársaságban a Vöröskereszt önkéntesét

2017.06.26. 21:09

Brutálisan meggyilkolták a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) egyik munkatársát a Közép-afrikai Köztársaságban, ahol a múlt héten többtucatnyian vesztették életüket rivális milíciák közötti összecsapásokban a nemrég aláírt tűzszüneti megállapodás ellenére - írja az MTI.

A humanitárius szervezetnél dolgozó, közép-afrikai állampolgárságú önkéntest még múlt péntek este ölte meg egy fegyveres csoport az ország déli felében található Bangassou városában, ahol éppen szolgálatot teljesített. A "brutális gyilkosságot" a Vöröskereszt Közép-afrikai Társasága (CARCS) és a Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold Társaság (IFRC) közösen ítélte el.

Az ENSZ és az ország kormánya által egy hónapja Banguiban közzétett jelentés szerint mintegy százezren menekültek el otthonaikból csak az azt megelőző két hétben a helyi milíciák fegyvereseinek összecsapásai során. Az IFRC adatai szerint a 2013-as konfliktus óta az országban több mint 500 ezren váltak belső menekültté, és mintegy 450 ezren menekültek el a szomszédos országokba.

A múlt héten mindössze egy nap leforgása alatt több mint száz ember vesztette életét muszlim fegyveresek és az anti-Balaka közötti összecsapásokban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport