Több embert meglőttek egy New York-i kórházban

2017-06-30T204451Z 1960228173 HP1ED6U1LMQBR RTRMADP 3 NEW-YORK-S
2017.06.30. 21:53 Módosítva: 2017.06.30. 21:56

FRISSÍTÉS: A New York-i rendőrségnek sikerült azonosítania azt a férfit, aki lövöldözni kezdett péntek délután a bronxi Lebanon kórházban, New Yorkban; Dr. Henry Bello volt az elkövető, aki korábban maga is az intézményben dolgozott, írja az MTI. Bill de Blasio New York-i polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a lövöldöző egy másik orvost megölt, és több sérült "az életéért küzd". A rendőrség hat sebesültről számolt be. Egyiküket a lábán érte lövés, a másik öt sebesült sérülése viszont súlyos. James O'Neill helyi rendőri vezető azt mondta, hogy Bello a lövöldözés után megpróbálta felgyújtani magát, de végül inkább a saját fegyverével vetett véget az életének még a helyszínen.

Korábban írtuk:

Több ember, köztük orvosok is megsérültek egy lövöldözésben New Yorkban, a Bronx-Lebanon kórház 16-17. emeletein. A New York Times legalább öt sebesültről tud, az állapotuk nem teljesen ismert. Az újság egy olyan sérült orvosról tud, aki egy vészhelyzeteknél használt tömlővel kötötte el a sérülését.

Helyi idő szerint péntek délután háromkor riadót fújtak a kórházban, hogy mindenki vonuljon biztonságba. Fél órával később már be tudott annyira hatolni a rendőrség, hogy a sérülteket ellássák.

A New York Times telefonon elérte a kórház több dolgozóját is. Nem tudják, hogy pontosan mi történik, egyikőjüknek azt mondták, hogy zárkózzanak be egy szobában és maradjanak biztonságban.

Nem sokkal később, helyi idő szerint délután 4 órakor a New York-i rendőrség szóvivője bejelentette, hogy az elkövetőt lelőtték. Henry Bello-ként azonosították, Bello a kórház honlapja szerint háziorvosként dolgozott a Bronx-Lebanonban.A CNN informátora szerint a férfinek sikerült egy embert megölnie, majd öngyilkos lett, de ezt még hivatalosan nem erősítették meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport