Már 25 halálos áldozata van a viharnak Japánban

2017.07.10. 20:45

Huszonötre nőtt a Japán délnyugati részén napok óta tomboló ítéletidő halálos áldozatainak száma, több mint húsz eltűnt embert továbbra is keresnek a hatóságok - közölte hétfőn az NHK japán állami műsorszolgáltató.

 Az MTI értesülése szerint a Japán Meteorológiai Ügynökség (JMA) hétfőn továbbra is fenntartotta az ország délnyugati térségére előzetesen kiadott magas fokú riasztást. Az előrejelzések szerint ismét felhőszakadásra lehet számítani a leginkább érintett Fukuoka prefektúra és a vele szomszédos, ugyancsak hegyvidéki Óita prefektúra területén.

A JMA előrejelzése szerint az elkövetkezendő órákban az említett területeken mintegy 100 milliméternyi csapadék várható, ami tovább növeli a földcsuszamlások kialakulásának veszélyét, ezért a meteorológiai ügynökség arra figyelmeztette a helyi lakosokat: senki ne közelítse meg a partokat.

A hatóságok hétfőn újabb közel 1800 embert menekítettek ki és szállítottak át biztonságos helyre Fukuokában és Óitában. A hatóságok kb. 500 ezer személyt helyeztek át ideiglenesen és több mint 1000, a természeti csapások által elszigetelt embert mentettek ki múlt szerda óta. Az önkormányzatok szerint a katasztrófától leginkább sújtott térségben körülbelül 120 ember, köztük számos idős lakos vár arra, hogy a mentőcsapatok kiszabadítsák.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport