Hátulról lőhettek fejbe a mississippi rendőrök egy ártatlan férfit

2017.07.29. 11:58 Módosítva: 2017.07.29. 11:59

A család ügyvédje szerint hátulról lőhették fejbe a rendőrök azt a férfit, akit véletlenül, két lakcím összecserélése miatt öltek meg múlt vasárnap Mississippiben – írja a CNN. Ha ez igaz, az kétségbe vonja a hatóságok eredeti állítását arról, hogy történt az eset. 

A 41 éves Ismael Lopez a rendőrök melléfogása miatt halt meg. Éppen egy férfit kerestek, aki egy benzinkút környékén megtámadott egy nőt a közeli Tate megyében, de utólag kiderült, rossz címre mentek ki Southaven városán belül. A rendőrök eredeti sztorija szerint Lopez hallotta a kutyaugatást, kiment megnézni, mi az, a pitbullja viszont időközben nekiment a rendőröknek, akik ezért meglőtték az állatot. Ezek után Lopez fegyvert fogott rájuk - állította a rendőrség -, és felszólításra sem tette le, így lelőtték. 

A hatósági állásfoglalást azonban megkérdőjelezi a család jogi képviselője, aki arról tájékoztatta a sajtót: független vizsgálatot folytattak le és arra jutottak, egy hátulról, a zárt ajtón keresztül érkező fejlövés végzett a férfivel. "Nyugtalanító a tudat, hogy a Ismael Lopez menekülés közben, hátulról kapott golyót", mondta az ügyvéd hozzátéve, hogy nem egyezik a véleményük a halottkém hivatalos jelentésével, de a tárgyi bizonyítékok mellettük szólnak. 

A család az igazságügyi Minisztériumhoz fordult az ügyben, szerintük vádat kellene emelni a gyilkos rendőrök ellen, és meneszteni a southhaveni rendőrkapitányt és az összes többi tisztviselőt illetve politikust, akik hamis információkat terjesztettek Lopez halálával kapcsolatban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport