Két és fél évet kapott a lány, aki öngyilkosságba hajszolta a párját

2017.08.03. 23:58 Módosítva: 2017.08.04. 07:17

Két és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a 20 éves lányt, aki bátorította a barátját, hogy ölje meg magát, írja a BBC. Michelle Carternek 15 hónapot biztosan rács mögött kell tölteni, és utána még öt évig feltételes szabadlábon lesz.

Cartert öngyilkosság segítése miatt ítélték el, amiért SMS-ekben és telefonon is arra biztatta a Conrad Royt, hogy végezzen magával. A férfi végül megfulladt a kocsijában, amibe szén-monoxidot engedett szándékosan.

A lányra a maximálisan kiszabható 20 év fegyház várt, azonban védői azzal érveltek, hogy mind ő, mint öngyilkos barátja komoly mentális problémákkal küszködtek abban az időszakban, és Carter megbánt mindent azóta. Az ügyész azonban leszögezte, hogy meglátása szerint sem a kora (a lány 17 volt az öngyilkosság idején), sem az érettsége, sem az állítólagos mentális problémái nem befolyásolták a tetteit.

A per egyébként precedens értékű, ugyanis Massachusetts államban jelenleg nincs olyan törvény, ami tiltaná, hogy egyik ember a másikat öngyilkosságra vegye rá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport