Gyilkos elefántra vadásznak Indiában

2017.08.11. 19:17

India legjobb vadászával az élen indult hajtóvadászat egy elefánt után, ami 15 embert ölt meg az elmúlt hónapokban, írja az MTI. A hatóságok szerint nincs más megoldás.

A csordájától elszakadt és a falvakban pusztító elefánt négy embert ölt meg márciusban Bihar államban, majd további 11 ember életét vette el a szomszédos Dzsharkhand államban. Az erdészeti hatóságok engedélyt adtak a gyilkos elefánt kilövésére, miután több kisebb falut is elhagytak a rettegő lakók.

A megvadult állat keresésére 50 fős csapat indult pénteken több tapasztalt elefántvadásszal, köztük Navab Safat Ali Khan mesterlövésszel, akit India legjobb elefántvadászának tartanak. A hatóságok szerint túl veszélyes lenne kábítólövedékekkel ártalmatlanítani az állatot, mivel fél óra kell ahhoz, hogy a nyugtató leszedálja az állatot, ami kiszámíthatatlanná válhat és rátámadhat a közelében lévő emberekre. 

A sűrű erdőkkel rendelkező Dzsarkhand államban évente 60 ember halálát okozzák az elefántok, országosan évente több mint 300 embert ölnek meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport