Súlyos buszbaleset történt Törökországban, hatan meghaltak

K EPA20170824040
2017.08.24. 16:41 Módosítva: 2017.08.24. 19:13

Autóbusz csapódott egy felüljáró tartóoszlopának csütörtökön Törökország középső részén, Ankara központjától mintegy 35 kilométerre nyugatra. A balesetben hat ember meghalt, harmincheten megsérültek - jelentette az MTI. Az még nem tisztázott, hogy az utasok között volt-e külföldi állampolgár.

A távolsági autóbusz éjszaka a nyugat-törökországi Izmirből indult a nagyjából 580 kilométerre fekvő török fővárosba. A baleset az utolsó szakaszon, a Polatli és Ankara közötti főútvonalon következett be.

A betonoszlop a becsapódás után a vezetőfülkétől hátrafelé hatolva szinte kettévágta a busz elejét. Az ütközés következtében több sérült az utastérben rekedt, őket a helyszínre érkező tűzoltók szabadították ki. Kórházba szállításukról a mentők gondoskodtak.

Az autóbuszt daru segítségével emelték ki a helyéről.

Törökországban a távolsági buszok olcsó és népszerű eszközei a tömegközlekedésnek. Az ülések kényelmesek, az utas szórakoztatásáért saját fedélzeti számítógép felel, a személyzet ropogtatnivalót és üdítőt szolgál fel.

Nincs magyar sérültje, vagy áldozata a buszbalesetnek - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel. Az ankarai nagykövetség egyeztetett a török illetékesekkel, sem az áldozatok, sem a sérültek között nincs külföldi állampolgár.

(Borítókép:  Tűzoltók vizsgálják az Ankarában történt buszbalesetben megrongálódott jármű roncsát 2017. augusztus 24-én. Fotó: MTI/EPA/Emin Sansar)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport