Volt már dolga a rendőrséggel a brüsszeli támadónak

2017.08.26. 17:40

Az Iszlám Állam jelentkezett be a pénteken Brüsszelben rendőrökre támadó férfi felbujtókaként. A terrorista szervezet az Iszlám Állam katonájának nevezte a szomáliai elkövetőt.

Bár terrorizmussal kapcsolatba hozható cselekményt korábban nem követett el, egy testi sértés miatt volt már dolga a rendőrséggel a bozótvágós brüsszeli támadónak, írja az MTI a belga ügyészség szombati közleménye nyomán.

Az ügyészség terrorcselekmény gyanújával indított nyomozást a férfi ellen, aki péntek este, hátulról, egy bozótvágóval támadt két katonára Brüsszel belvárosában, a turisták körében népszerű Grand Place tér közelében, miközben azt üvöltözte: Allahu akbar.

Az elkövető egy 30 év körüli, szomáliai származású belga állampolgár, akit a dokumentum szerint két lövés ért, a két katona pedig felületi sérüléseket szenvedett. A támadónál egy lőfegyverutánzatot és két Koránt találtak, a kórházban halt bele a sérüléseibe. A hatóságok még az éjjel átkutatták a férfi lakását a Brüszeltől mintegy 100 kilométerre fekvő Bruges-ben, az ügyészség több információt azonban egyelőre nem árult el.

Belgiumban a 32 ember halálát okozó 2016. március 22-i brüsszeli merényletek óta magas fokú terrorkészültség van érvényben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport