Kisebb balesetet szenvedett Ferenc pápa

2017.09.10. 20:33

Kisebb baleset érte Ferenc pápát vasárnap: a kolumbiai Cartagenában tartózkodó egyházfő elvesztette az egyensúlyát és beütötte az arcát a pápamobilban – írja az MTI.

Az egyházfő éppen egy kisgyereket akart üdvözölni, amikor a pápamobil erősen fékezett, és a pápa elveszítette az egyensúlyát. Esés közben könnyebben meghorzsolta az arcát a szeme környékén. A seb enyhén vérzett, de komoly baj nem történt. A Vatikán közlése szerint a sérülést jegelték, és az egyházfő gond nélkül folytatta kolumbiai programját. 

Behúztak egyet. De jól vagyok!

– mondta Ferenc pápa röviddel a baleset után.

Cartagenában a Claver Szent Péter jezsuita szerzetesről elnevezett templomban Ferenc pápa szót emelt a ma is létező emberkereskedelem ellen. A XVII. században élt Claver Szent Péter spanyol misszionáriusként annak szentelte életét Cartagenában, hogy a kikötővárosba érkező afrikai rabszolgák százezreinek lelki gondozását végezze.

A spanyol szerzetes a pápa szerint példaképe lehet ma a katolikus egyháznak a szegények, a kiszolgáltatottak, az erőszak és az emberkereskedelem áldozatai és a bevándorlók méltóságának erősítésében.

Ferenc pápa ötnapos kolumbiai látogatásának utolsó állomásán megemlítette Venezuelát is. Arra kért minden venezuelait, hogy

mondjon nemet a politikai erőszak minden fajtájára, és találjon megoldást arra a súlyos válságra, amely elsősorban a társadalom legszegényebb rétegeit érinti.

A Kolumbiában élő venezuelai közösség szorgalmazta, hogy Ferenc pápa álljon ki határozottan Nicolas Maduro venezuelai elnökkel szemben. Kolumbiai látogatásán a pápa ugyan találkozott a Madurót diktátorként emlegető venezuelai püspökökkel, de nagyrészt tartózkodott attól a kemény hangvételtől, amely a Madurót bíráló közelmúltbeli vatikáni közleményeket jellemezte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport