Lövöldözés volt egy coloradói nagyáruházban, hárman meghaltak

063 869208352
2017.11.02. 04:52

Halálos áldozatokat követelő lövöldözés volt egy Colorado állambeli Wal-Mart-üzletben magyar idő szerint kora hajnalban. A Denvertől nagyjából 15 kilométerre található Thornton város nagyáruházában két ember meghalt és egy ember megsebesült, miután több lövést is leadtak. A sebesültet azonban hiába szállították kórházba, magyar idő szerint kora reggel belehalt sérüléseibe - a lövöldözés halálos áldozatainak száma így háromra növekedett.

Az épületet evakuálták, és a rendőrség megerősítette, hogy "az aktív szituációnak" vége, de az órák óta nem derült ki, hogy a tettest sikerült-e elfogni, elsáncolta magát, netán épp menekülőben van.

Egy szemtanú - akinek a fia éppen az áruházban vásárolt - az NBC televízió helyi adásában arról számolt be, hogy legalább harminc lövést hallott és a tettest sem ő, sem más nem látta kijönni az áruházból.

Aaron Stephens, aki a lövöldözéskor már éppen fizetett a pénztárnál, a Denver Post című lap munkatársának elmondta, hogy először egyetlen lövést hallott, majd kis szünet után többet is.

Az emberek fejvesztve menekültek a kijáratok felé.

Az egyik eladó csak 5-6 lövésről számolt be, de a pánik - érthető módon így is óriási volt. A kiürített hipermarket csendjéről valaki gyorsan forgatott egy videót is:

Victor Avila, a thorntoni rendőrség munkatársa a CBS televíziónak elmondta, hogy a rendőrséget helyi idő szerint este fél hét körül riasztották, de mire kiértek a helyszínre, a lövöldözésnek már vége szakadt. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, lezárták az áruház és az egész bevásárlóközpont környékét, valamint az oda vezető utcákat is. Egy tucatnyi mentőautó érkezett a helyszínre. A rendőrség felkérte a helybélieket, hogy maradjanak távol a bevásárlóközponttól.

(MTI, Telegraph)

Címlap és borítókép:  Marc Piscotty /  AFP

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport