A texasi mészáros anyósa és apósa járt a templomba, ahol lövöldözött

2017.11.06. 14:21 Módosítva: 2017.11.06. 19:17

Egyre több részlet válik nyilvánossá a texasi mészáros vasárnapi tettéről. A férfi tette előtt nem sokkal anyósával veszekedett, írta meg a BBC. A rendőrség már azt is tudja, hogy a férfinak három fegyvere volt, és az eset után öngyilkos lett. 

A férfi, Devin Kelley 26 embert lőtt le, köztük a legfiatalabb egy 18 hónapos csecsemő volt. Az Independent cikke szerint a lövöldözőt két helyi polgár vette üldözőbe autóval az eset után. Az autós üldözés közben lövések is eldördültek, a férfit eltalálták. 

Kelley az autóból még felhívta az apját, hogy elmondja, szerinte nem fogja ezt túlélni. A seriff elmondása szerint a menekülés közben a tettes autója lerobbant, és ekkor fordította maga ellen a fegyvert. 

Ahogy megírtuk, a dél-texasi Sutherland Springs templomában vasárnap délben, az istentisztelet közben egy ámokfutó lövöldözött. Eddig 26-an haltak meg a támadásban, több mint 20-an pedig megsebesültek. A CNN szerint a 26 emberből nyolc egyetlen család tagja volt. 

A hatóságok úgy vélik, a lövöldözés sem faji, sem vallási okokra nem vezethető vissza.

Hogy kaphatott fegyvert?

A támadó már a templom előtt lövöldözni kezdett, majd odabenn folytatta az ámokfutást. Egy helybéli lakosnak köszönhető, hogy a tragédiának nem lett még több halálos áldozata. A férfi ugyanis a templom mellett lakik, és amikor meghallotta a lövéseket, azonnal fegyvert ragadott, átszaladt a templomba, és fegyverét az ámokfutóra fogta, aki menekülni kezdett, nyomában a helyi lakossal. 

A 26 éves Kelley  korábban az amerikai légierő tagja volt, de nem mint pilóta: 2010-től elbocsátásáig a légierő egyik új-mexikói támaszpontján a logisztikai részlegnél teljesített szolgálatot. 2012-ben hadbíróság elé állították, mert rátámadt a feleségére és a gyermekére. Ezt követően lefokozták, majd később elbocsátották a légierőtől, de azt nem tudni, mikor.

Kelley 2016-ban vásárolta a fegyvert, és bár San Antonio mellett lakott, egy coloradói lakcímet adott meg. A szükséges rubrikába pedig azt írta be, hogy büntetlen előéletű. Texas kormányzója hétfőn nyilvánosan tette fel a kérdést: Hogyan vásárolhatott fegyvert a férfi, aki fegyvertartási engedélyhez sem juthatott?

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport