Újabb négy észak-koreai holttestét találták meg Japánban

2017.12.04. 10:32 Módosítva: 2017.12.04. 12:34

Az elmúlt hetekben tucatnyi észak-koreai holttestét találták meg Japánban, hol a partra sodródva, hol bárkákban. A japán hatóságok szerint most négy újabb holttestet mosott partra a tenger a szigetország északi részén.

Három férfi holttestét Jamagata prefektúrában találták meg, belőlük helyenként már csak a csontok maradtak. Egy tetem a víz felszínén lebegett egy halászkikötő közelében, míg a másik kettőt mintegy 500 méterrel távolabb, egy strandon fedezték fel.

A rendőrség egy vagy több, első ránézésre Észak-Koreából származó jelvényt talált a holttestek ruházatán. A hatóságok szerint a tetemek kapcsolatba hozhatók azzal a hajótörést szenvedett csónakkal, amelyre szombaton bukkantak a szomszédos Akita prefektúrában. Ott hétfőn vélhetőleg a csónakból származó fadarabokra és egy negyedik holttestre találtak rá, amelyből már csak a csontok maradtak.

Vannak azonban, akiknek sikerül megtenniük a veszélyes utat Észak-Koreából Japánba, múlt hónapban nyolc észak-koreai férfit vettek védő őrizetbe - ők azt állították, nem menekültek, hanem halászat közben támadt problémájuk a hajójukkal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport