18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nyilvánosságra hozták egy tavalyi eset felvételeit, amiben egy rendőr agyonlő egy fegyvertelen civilt

2017.12.09. 09:26

2016 januárjában egy arizonai rendőr megölte a fegyvertelen Daniel Shavert egy Mesa városbeli hotelben. Az eset miatt eljárás indult ellene, azonban most felmentették a gyilkosság vádja alól, és ennek megfelelően nyilvánosságra hozták az esetről készült felvételeket:

A rendőröket azért értesítették, mert valaki egy puskával mutogatott az ablakban. Mint kiderült, az egy légfegyver volt, amit az áldozat a kártevők ellen használt, és amikor a rendőrök rátaláltak a férfira, nem is volt nála.

A videón látszik, hogy Philip Brailsford rendőrtiszt többször is figyelmezteti Shavert, hogy nehogy ostobaságot csináljon, mert különben könnyen megeshet, hogy le lesz lőve. Az áldozat megijedt, követte az instrukciókat, könyörgött az életéért, majd amikor azt a feladatot kapta, hogy négykézláb kússzon oda a rendőrhöz, valamiért hátranyúlt, Brailsford pedig emiatt lelőtte.

Ha ez a helyzet ugyanúgy ismét megtörténne, akkor is hasonlóan cselekednék. 100 százalékosan biztos voltam benne, hogy a fegyverét próbálja elővenni 

- mondta Brailsford a tárgyaláson.

Mint utólag kiderült, az áldzatnál nem volt fegyver, talán csak a pólóját akarta megigazítani. Shaver özvegye és szülei tévedésből elkövetett gyilkosság miatt beperelték Mesa városát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport