Beszivárgott öngyilkos merénylő ölt meg rendőröket Szomáliában

2017.12.14. 11:23

Legkevesebb 15 gyakorlatozó rendőrt ölt meg egy rendőrnek öltözött öngyilkos merénylő csütörtökön a szomáliai fővárosban – közölték tisztségviselők. A merénylet szervezőjeként az as-Sabáb szélsőséges iszlamista milícia jelentkezett.

A rendőrök egy díszszemlére gyakoroltak korán reggel, amikor az egyenruhát viselő merénylő beszivárgott a rendőrakadémia területére, és a gyakorlatozók között felrobbantotta  a testére erősített pokolgépet. A támadásnak 17 sebesültje is van.

Az as-Sabáb katonai szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt állította, hogy a robbanásban 27 rendőr halt meg.

Visszaszorulóban a terrorszervezet

Az al-Kaida terrorhálózathoz tartozó as-Sabáb lázadást folytat az ENSZ támogatta mogadishui kormány ellen, rendszeresen megtámadja a szomáliai biztonsági erőket és az őket erősítő afrikai uniós katonai egységeket. Az as-Sabáb az iszlám törvényeknek, a saríának egy szigorúan értelmezett változatát akarja bevezetni az országban.

Az as-Sabáb folyamatosan veszít területéből az országban, Mogadishuból már 2011-ben kiűzték, viszont a tíz évvel ezelőtt Szomáliába vezényelt afrikai uniós békefenntartók létszáma a jelenlegi 22 ezerről 21 ezerre csökken a hónap végén, mert a hosszú távú terv az, hogy a biztonsági helyzet ellenőrzését fokozatosan átveszi a szomáliai hadsereg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport