Agyonlőttek 14 embert egy brazil buliban

2018.01.27. 16:45

A rendőrség közölte: fegyveresek hatoltak be egy party-ra a brazíliai Fortaleza városban, és "jelentős számú embert" agyonlőttek szombaton kora hajnalban, a 2014-es foci vb-n is használt Arena Castelao focistadion közelében - írja az ABC News.

A rendőrség nem közölte a halottak és sebesültek pontos számát. Legutóbbi információ szerint 14-en haltak meg a lövöldözésben. 12-en a helyszínen, ketten pedig kórházbaszállítást követően. Ezen kívül legalább hatan, köztük egy 12 és 16 éves fiatalkorú is megsérült a lövöldözésben.

A rendőrség egyelőre nem válaszol a sajtó további kérdéseire, és még a bűncselekmény tényét is csak a nyilatkozó rendőr neve nélkül lehetett megírni. 

frissítés: Az Independent szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy három erősen felfegyverzett autóval érkeztek a gyilkosok nagyjából 15-en. Az első sejtések szerint a drogmaffia állhat a lövöldözés hátterében. Az áldozatok viszont minden valószínűség szerint egyszerű vendégek voltak, nem pedig bármelyik rivális banda emberei. A lövöldözés közel fél órán keresztül tartott, és a fegyveresek utána elmenekültek. Nehezíti a rendőrök dolgát, hogy a szemtanúk egy esetleges leszámolástól tartva nem mernek vallomást tenni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport