Autók robbantak, sokan meghaltak Szomáliában

2018.02.23. 20:14

Legalább 18 ember meghalt, 20 pedig megsebesült pénteken Szomália fővárosában, Mogadishuban, ahol robbanószerrel megpakolt autók robbantak az elnöki palotánál és a hírszerzés épületénél, írja az MTI.

A támadásokat az al-Shabaab nevű helyi terrorszervezet vállalta magára, amelynek tagjai megpróbáltak behatolni az elnöki palotába, miután egy autóba rejtett pokolgép robbant az épület főbejáratánál. A biztonsági személyzetnek sikerült megállítaniuk őket: egyiküket megölték, a másikat elfogták.

Ezzel egy időben egy másik robbantást is végrehajtottak a szomáliai hírszerzés épületénél, amelynek az volt a célja, hogy megakadályozza a kormányerők kiérkezését az elnöki palotához. A robbantások után heves tűzharc bontakozott ki, amely még a péntek esti órákban is tartott.

Az al-Shabaab célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a nyugati támogatást élvező mogadishui kormányt, és bevezesse a saríát Szomáliában. A terrorizmusra szakosodott OIET szerint a világ legtöbb halálos áldozatot követelő terrortámadását is ők követték el 2017-ben, amely során összesen 512 ember halt meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport