Egy meggyilkolt szenegáli miatt tüntetnek Firenzében

2018.03.06. 17:54

Feszült a helyzet Firenzében a szenegáli közösség keddi demonstrációja miatt, amellyel a városban meggyilkolt szenegáli bevándorlóról emlékeznek meg, írja az MTI. A rendezvényről a firenzei polgármestert elkergették a dühös tüntetők.

Háromszáz, Firenzéből és környékéről érkezett szenegáli férfi gyűlt össze a firenzei Vespucci-hídnál, ahol hétfőn lelőttek egy 53 éves szenegálit, aki utcai árusként éppen esernyőket árult. Rasszizmus és rendőrség ellenes jelszavakat skandálnak, a megmozduláshoz több olasz baloldali fiatal is csatlakozott. A demonstrálókat a rohamrendőrség tartja kordában. 

Dario Nardella firenzei polgármester is a helyszínen járt, szolidaritását és részvétét kívánta kifejezni a szenegáli bevándorlóknak. Az emlékezésen résztvevők egy része azonban ellenezte a polgármester jelenlétét: lökdösték, rasszistának nevezték és azonnali távozásra szólították fel. 

A szenegáli bevándorlót egy olasz férfi ölte meg. Az őrizetbe vett 65 éves olasz elmondása szerint eredetileg öngyilkos akart lenni, de mivel ehhez nem volt bátorsága inkább másokat vett célba és tüzet nyitott egy bevándorlóra. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport