Összeomlott egy gyaloghíd Miamiban, hatan meghaltak

Screen Shot 2018-03-15 at 8.25.56 PM.png
2018.03.15. 20:20 Módosítva: 2018.03.16. 10:45

Pár nappal a helyére emelése után összeomlott egy gyalogoshíd Miami nyugati részén, Sweetwater városrészben, a Florida International University (FIU) közelében - írja a Miami Herald. A híd még nem készült el, 2019-ben adták volna át, és azért tervezték, hogy a floridai nemzetközi egyetem diákjai biztonságban tudjanak átkelni egy forgalmas út felett a másik városrészbe. Több ember tartózkodott a hídon, mikor az leszakadt, alatta is haladtak autók, amiket maga alá temetett.

Az NBC korábbi információ szerint legalább hatan meghaltak a balesetben. További tíz embert ápolnak kórházban, közülük két sérült állapota súlyos, a többieké stabil. Mivel a hidat még nem nyitották meg, a halottak munkások lehetnek, de az elhunytak azonosítása még nem történt meg.

Frissítés: Még mindig több gépkocsi rekedt a romok alatt, a mentés péntekre virradóra egész éjjel folytatódott. Péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Miami-Dade megye rendőrségének szóvivője azonban azt közölte: nincs esély életben maradt áldozatok megtalálására, és bár a keresés folytatódik, a mentés pénteken már jobbára a romok eltakarítására összpontosul, ítja az MTI.

Mark Rosenberg, az Egyetem elnöke azt nyilatkozta, hogy a baleset napján végeztek terhelési tesztet a hídon, viszont akkor semmi nem utalt arra, hogy probléma lehet vele. Rick Scott, az állam kormányzója azt ígérte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben, hogy kiderüljön, kinek a hibájából történt a baleset. Az derült még ki, hogy az építő cég elrendelte a hidat tartó kábeleknek a feszesítését, amin épp akkor is dolgoztak, amikor a híd  váratlanul összeomlott.

A CNN a Twitterén egy olyan videót is közzétett, amin az látszik, ahogy pár napja a helyére tették a hidat, amiről azt írják, úgy tervezték, hogy egy 5-ös kategóriájú hurrikánt is ki kellett volna bírnia: 

A Fox televízió értesülései szerint az építkezést végző két floridai céggel korábban komoly problémák voltak: korábbi munkáiknál mérnöki hibákat találtak, és hiányosságaikért többször is hatósági büntetést kaptak. Sajtóinformációk szerint a több mint 14 millió dolláros költségvetéssel készült miami felüljáró építésénél nem szakképzett munkásokat alkalmaztak. A Miami Herald című lap pénteki számában azt írta: az egyik cégre 2012-ben a virginiai Norfolkban 28 ezer dolláros büntetést szabtak ki, mert egy általa épített hídból 90 tonnás rész szakadt ki. Az AP amerikai hírügynökség megvizsgálta a vállalat elmúlt öt évének tevékenységét, és a hivatalos adatokból kiderült, hogy a céget 11 alkalommal büntették meg, írja az MTI.

Nyitókép: CityNews Toronto/YouTube

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport