18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A saját udvarán lőttek szitává egy fegyvertelen férfit a sacramentói rendőrök

2018.03.22. 11:40

Saját udvarában lőtték le a kaliforniai Sacramentóban a rendőrök azt a férfit, akiről azt gondolták, fegyvert tart a kezében. A 23 éves fekete áldozatnál valójában egy mobiltelefon volt. Az eset vasárnap éjszaka történt, a rendőrségi testkamerás felvételei szerdán kerültek nyilvánosságra – írta a Washington Post.

A rendőrök telefonos riasztásra jöttek ki, amely szerint a környéken valaki autók ablakait töri be. A felvételeken látszik, hogy a kiérkező rendőrök üldözőbe veszik a későbbi áldozatot Stephan Clarkot, aki futásnak ered, majd egy kerítésen át a saját udvarába mászik.

Nem kizárt, hogy Clarknak köze volt az ablakok betöréséhez, vagy más ügye miatt látta jobbnak elfutni a rendőrök elől. Reakciója viszont akkor sem lenne teljesen érthetetlen, ha nem is volt köze az ablakok betöréséhez: az elmúlt években több, olyan eset került nyilvánosságra, amelyben a rendőrök fegyvertelen, fekete vagy hispán civilt lőnek le, attól tartva, hogy fegyver van náluk. Ezek az esetek vezettek a Black Lives Matter mozgalomhoz és tömeges tiltakozásokhoz, amelyek az NFL-ig is elértek

A férfit végül saját udvarában érték utol, a ház teraszán. A rendőrök szerint a felszólítás után egy-két lépést tett feléjük, kezében a telefonnal, így szinte azonnal lőttek.

A húsz lövésekig, onnantól kezdve, hogy Clarkot a rendőrök megpillantják a teraszon, mindössze hat másodperc telik el.

A felvételen ugyan többször felszólítják Clarckot, hogy tegye fel a kezét, bár a szó, hogy rendőrség, egyszer sem hangzik el.

2017-ben a rendőrség 987 embert ölt meg. Hivatalosan 68 volt közülük fegyvertelen. Közülük 30 volt fehér, 20 fekete és 13 hispán. A 300 milliós ország lakosságának 62 százalékát a fehérek, 15 százalékát a hispánok, az afroamerikaiak 12 százalékot tesznek ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport