18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felkavaró fotók járják be a világsajtót a füstölő palesztin tüntetőről - a fotós mesél a képekről

konnygaz1

Intenzíven fekszik az a palesztin férfi, akit könnygáz gránáttal lőttek arcon a péntek délutáni tüntetésen a gázai övezetben. A tavasz óta tartó új tüntetéssorozatnak több ezer sérültje és száznál is több halottja van eddig (ebben a korábbi cikkünkben olvashatnak részletesen arról, hogy mi folyik a térségben). A péntek délutáni tüntetés sebesültjei között van a képen látható férfi is, akinek az arcát találta el egy könnygáz gránát, és egy csapat fotós felé rohant, miközben füst ömlött a fejéből. A Reuters és az AP fotóriportere is közvetlen közelről fotózta le, ahogy a férfit menteni próbálják a körülötte állók. A Reuters 23 éves, helyi fotóriporterének beszámolója:

"Haitham Abu Szablának hívják a férfit, aki a körülötte nyilatkozó szemtanúk szerint épp a köveket dobáló társait nézte a kerítés közvetlen közelében, amikor egy izraeli oldalról kilőtt gránát arcon találta. Egy izraeli katona egy terepjáróból kiszállva kezdett lőni a demonstrálók felé, akik hirtelen mind szétrohantak, amikor az első lövedékek célba értek közöttük. A szétrebbenő tömegben láttam meg a férfit, akinek füst szállt az arcából. Közvetlenül felém futott, jól láttam az állába ékelődött gránátot. Vér ömlött az arcából, már beborította a ruháját, amikor összeesett előttem. A földön fekvő férfit rögtön menteni kezdték a társai, én pedig végig fotóztam. Félelmetes helyzet volt."

Az izraeli hadsereg szóvivője nem kommentálta a férfi sérüléseit a Reutersnek. Az álláspontjuk szerint a pénteki demonstráció megfékezésére olyan tűzerőt használtak, ami alkalmas lehet tízezer, áttörni készülő palesztin tüntető feltartóztatására. A bevetett könnygáz nem számít életveszélyes fegyvernek. Az arcon lőtt férfi öccse azt nyilatkozta, mindketten rendszeresen kijárnak tüntetni, nem hagytak ki eddig egyetlen pénteket sem március óta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport