Kabuli robbantás: 23 halott, 107 sebesült

2018.07.23. 11:34

Legkevesebb 23-an haltak meg a kabuli repülőtéren vasárnap elkövetett öngyilkos robbantásos merényletben, köztük a francia AFP hírügynökség egyik munkatársa, írja az MTI. A sebesültek száma 107-re nőtt. 

A robbanás nem sokkal azután történt a repülőtér bejáratánál, hogy Abdul Rasid Dosztum alelnök - aki több mint egyéves önkéntes külföldi száműzetésből tért haza - kíséretével már távozott onnan. A repülőtéren sok híve várta Dosztumot.

A halottak között civilek és katonák egyaránt vannak. Az AFP kabuli irodájának egyik afgán alkalmazottja, egy négygyerekes, 31 éves sofőr szintén életét vesztette. Három hónapon belül ő már a második kabuli alkalmazottja a hírügynökségnek, aki öngyilkos merényletben életét vesztette, április végén egy fotóriporterüket, Shah Marait veszítették el.

Néhány órával a támadás után az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára a merényletet, állításuk szerint a robbantás célpontja Dosztum volt, aki támogatja, hogy a kormány tárgyaljon a békéről az Iszlám Állam riválisával, a tálib lázadókkal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport