A tavalyi győztes gyilkolt a floridai e-sport-versenyen

29063967 2030791127202954 279608673630600102 o
2018.08.26. 21:03 Módosítva: 2018.08.26. 23:12

Ketten meghaltak, legalább kilencen pedig megsérültek, mikor egy támadó tüzet nyitott vasárnap délután egy e-sport-versenyen a floridai Jacksonville-ben – írta az USA Today. A rendőrség közlése szerint a merénylő David Katz volt Baltimore-ból.

A 24 éves gyilkos a versenynek helyt adó pizzériában fegyverével öngyilkos lett

– írta a CNN, így ő a harmadik halottja a tragédiának.

A GLHF Game Barban szervezett versenyen a legújabb amerikaifocis játék, a Madden NFL 19 egyik versenyének első selejtezője zajlott éppen, amikor elkezdődött a lövöldözés. A versenyt a Twitchen élőben közvetítették, így felvétel is van az esetről, de ennek megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Vesztett, mielőtt ölt?

A jacksonville-i rendőrség a Twitteren mindenkit nyomatékosan kért arra, hogy maradjanak távol a helyszíntől. Az első információkkal ellentétben úgy tűnik, a merénylőnek nem volt társa.

  • a rendőrök az első sajtótájékoztatón azt nyilatkozták, hogy jelenleg nincs másik gyanúsított;

Katz előző nap érkezett Jacksonville-be, vélhetően egy szállodában szállt meg, az autóját is megtalálták. A hírek szerint Katz részt vett a versenyen, de

kiesett a selejtezőből, ezután kezdett a gyilkolásba.

Egy szemtanú szerint közvetlenül a lövöldözés előtt Katz vitába keveredett egy versenyzővel. Ezután kiment a teremből, majd fegyverével tért vissza – ezt azonban a rendőrség nem erősítette meg – írta a BBC.

Egy résztvevő szerint Katz az egész verseny alatt furcsán viselkedett, nem beszélt senkivel. „Miután játszottunk és győztem, kezet nyújtottam neki, de ő csak szótlanul nézett rám” – idézett a Global News egy résztvevőt.

Katz nem volt ismeretlen játékos, az MTI úgy tudja a Madden NFL kiadója, az EA Sports adatbázisából, hogy a videójáték-verseny 2017-es győztese volt.

A különleges egységek átkutatták a területet, a rendőrök arra kértek mindenkit, aki a környéken bújt el a támadó elől, hogy maradjanak nyugodtak, és semmiképpen ne szaladjanak ki a rejtekhelyükről, ki fogják menteni őket.

A compLexity Gaming egyik sportolója, Drini Gjoka is részt vett a versenyen, neki azonban sikerült kimenekülnie a helyszínről. A játékos a Twitteren azt írta, hogy óriási szerencséje volt, mert csak a hüvelykujján találta el egy golyó.

A sérültek állapota stabil, egyikük azonban súlyos állapotban van. Három embert több lövés is elért – a súlyos sérültet a mellkasán –, a többieket egy-egy lövés érte. Az áldozatok és a sérültek 21–35 év közöttiek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport