Több mint 200-an megsérültek egy iráni földrengésben

2018.08.26. 10:46

Erős földrengés rázta meg Irán északnyugati részét, az 5,9-es erősségű földmozgás Kermánsáh térségében két ember életét kioltotta, és több mint kétszázan megsérültek, írja az MTI. Korábban a Tasznim állami hírügynökség még arról számolt be, hogy egy ember vesztette életét és 58 megsérült a Kermánsáhtól északkeletre fekvő Tazehabád városban.

A kezdeti földmozgást 21 utórengés követte, amelyek közül kettő erőssége meghaladta a Richter skála 3-as fokozatát.

Az amerikai földtani intézet (USGS) mérései szerinti 6,1-es erősségű földrengés fészke Kermánsáhtól 88 kilométerre nyugat-északnyugatra volt, 10 kilométeres mélységben. A földrengést Bagdadban is érezni lehetett az iraki televízió jelentése szerint. Az iraki fővárosból nincsenek értesülések sérültekről.

A kermánsáhi egyetem orvosi mentőszolgálatának vezetője közölte az IRNA hivatalos hírügynökséggel, hogy a földmozgásnak két halottja és 241 sérültje van. Egy állapotos nő és egy 70 éves férfi életét követelte a földrengés.

Tavaly novemberben egy 7,3-as erősségű földmozgás az Irakkal szomszédos hegyvidéki Kermánsáh tartományban legkevesebb 530 halálos áldozatot követelt, míg a sérültek száma több ezerre volt tehető. Több mint egy évtizede ez volt Iránban a legpusztítóbb földrengés.

Közben Irán délkeleti részén is természeti katasztrófa pusztított szombaton, a Szisztán és Beludzsisztán tartományokra lecsapó heves homokvihar miatt legalább 171 ember kellett kórházba szállítani, összesen 810 embert láttak el légzési nehézségek miatt - közölte a tartományi katasztrófavédelem.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport