Öt emberrt lőtt le egy fegyveres Kaliforniában, majd magával is végzett

2018.09.13. 23:23
A rendőrség szerint előre megtervezhette a gyilkosságot az a férfi, aki a kaliforniai Bakersfieldben a volt feleségét és négy másik embert mészárolta le szerda délután.

Az 54 éves elkövető, Javier Casarez négy hónapja vált el a feleségétől, az asszony nemrég újabb bírósági keresetet nyújtott be ellene a gyerektartással és az ingatlanokkal kapcsolatban. A rendőrség még nem ismeri a férfi pontos motivációját, de az első jelek arra utalnak, hogy nem hirtelen felindulásból követte el a tettét, és többről van szó egy tragikussá fajuló házassági konfliktusnál, hiszen itt jóval több áldozatról van szó.

A lövöldözés bő fél órán át tartott a kaliforniai kisvárosban, több helyszínen, miközben a gyilkos elrabolt egy autót is. A benne ülő anyát és gyermekét nem bántotta, és olyasmiről beszélt nekik, hogy ő nem rossz ember valójában. Mielőtt a rendőrök elkapták volna, a férfi maga ellen fordította a fegyverét, és öngyilkos lett.

A gyilkosságok egy teherautóbázison kezdődtek, ahol a férfi a volt feleségével és egy 50-es kaliberű lőfegyverrel jelent meg. Itt előbb egy férfit, majd a feleségét lőtte le. Ekkor egy másik férfi kirohant az épületből, akit a gyilkos üldözőbe vett, utolérte egy vadászbolt mellett, és vele is végzett. Ezután egy újabb családi otthonhoz hajtott, ahol még egy férfit és nőt ölt meg. Az ezt követően megszerzett kocsival felhajtott egy autópályára, de amikor meglátott egy rendőrt, megállt, majd amikor a rendőr fegyverrel közelített felé, maga ellen fordította a pisztolyát, és lőtt.

A rendőrség 30 tanút készül meghallgatni, hogy megismerjék az ötszörös gyilkos indítékát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport