Összekötözött szaúdi testvérpár titokzatos halálát vizsgálja a New York-i rendőrség

2018.10.31. 22:22

A New York-i rendőrség vizsgálja egy szaúdi testvérpár halálát, miután a 16 és 22 éves lányt össze duct-tape-elve (széles, erős, textilalapú ragasztószalag) találták a Hudson folyóban múlt szerdán. Tala Farea és Rotana Farea felöltözve, egymással szemben, a derekuknál és a bokájuknál összekötözve halt meg úgy, hogy hogy nem volt rajtuk külsérelmi nyom. 

Egyelőre a nyomozók még azt sem tudják biztosan megmondani, hogy öngyilkosság, van bűncselekmény történt-e,írja a BBC.

Annyi bizonyos, hogy a nők nemrég kértek menedékjogot Amerikában. Szaúd-Arábiából költöztek a virginiai Fairfaxbe 2015-ben az anyjukkal, és többször előfordult már, hogy elszöktek otthonról. Arra sincsen magyarázat, hogy miért 400 kilométerre az otthonuktól haltak meg. 

A szaúdi követség közleményt adott ki, mely szerint felvették a kapcsolatot a családdal, a nők pedig tanulók voltak, akik a fiútestvérüket látogatták meg Washingtonban. 

Az AP azt írta a New York-i rendőrségre hivatkozva, hogy a holttestük megtalálása előtti napon a nők anyja kapott egy hívást a szaúdi követségtől, hogy a testvérpár politikai menedékjogot kért, úgyhogy hagyják el az országot.

A rendőrség első gyanúja azt volt, hogy leugrottak a George Washington hídról, de aztán arra jutottak, hogy az is sérüléssel járt volna. Egyelőre azt próbálják meg kideríteni, hogy mit csinált a két lány New Yorkban az elmúlt két hónapban. Annyi bizonyos, hogy vannak még homályos foltok a múltjukban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport