Lövöldözés egy alabamai bevásárlóközpontban

2018.11.23. 11:00
A fegyveres támadót lelőtték a biztonságiak, egy 12 éves kislány és egy 18 éves fiú kórházba került.

Tragikus lövöldözés történt egy alabamai bevásárlóközpontban csütörtök este. A Hoover-i Riverchase Galleriaban egy 18 éves fiú és egy idősebb férfi szólalkozott össze, majd utóbbi lövöldözni kezdtek. A kiváltó okot még nem ismerik a hatóságok - mondta el Greg Rector helyi rendőrkapitány.

A szemtanúk szerint több lövés is eldördült és a vásárlók sikoltozva kerestek menedéket a cipőbolt pultjai alatt. A fegyverest lelőtték a biztonságiak, míg a sérült fiú elszaladt. Ő is és egy 12 éves kislány is lövést kapott, mindkettőjüket kórházba szállították.

Vásárlási ünnepek

Az idén november 22-re esett a Hálaadás  (angolul Thanksgiving), amely az egyik legfontosabb észak-amerikai ünnep. November negyedik csütörtökén tartják, ilyenkor adnak hálát az amerikaiak az őszi betakarítások után a termésért. Amerikai módra, ezt újabban elsősorban vásárlással ünneplik a népek, az üzletek tovább vannak nyitva, és immár erre épül a másnapi nagy e-kereskedelmi őrület, a Black Friday.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?