Erdogan: Egy műanyag zacskóval fojtották meg Hasogdzsit

2018.12.03. 21:04

Egy műanyag zacskóval fojtották meg Dzsamál Hasogdzsi szaúdi kormánykritikus újságírót Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán - írja az MTI. 

Recep Tayyip Erdogan török elnök a Hürriyet napilap hétfőn megjelenő számában nyilatkozott. A török elnök újságírók egy csoportjának beszélt erről az elnöki repülőgépen Paraguay felé, ahová a hétvégi Buenos Aires-i G20-csúcstalálkozó után ment.

Ha szükséges, az ENSZ  elé visszük az ügyet, hogy a nemzetközi jog kerekedjen felül.

Recep Tayyip Erdogan a Buenos Aires-i G20-csúcstalálkozón 2018. december 1-én.
Recep Tayyip Erdogan a Buenos Aires-i G20-csúcstalálkozón 2018. december 1-én.
Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

A török elnök nemzetközi problémának nevezte  a Hasogdzsi-ügyet, és felszólította a szaúdi hatóságokat, hogy tegyék világossá: ki adta a parancsot az újságíró meggyilkolására, és hogy hol van Hasogdzsi holtteste.

Törökországnak nem áll szándékában az, hogy ártson a szaúdi királyi család tekintélyének, de végére akar járni az ügynek.

A hétvégi G-20-csúcson Erdogan kifogásolta, hogy a Hasogdzsi-ügy nem szerepelt a találkozó napirendi pontjai között, és azzal vádolta a Buenos Aires-i csúcson jelenlévő Mohamed bin Szalmán szaúd-arábiai trónörököst, hogy  távol akarja tartani országát az esettől.

A szaúdi monarchiát bíráló, 59 éves Hasogdzsit október 2-án gyilkolták meg hazája isztambuli főkonzulátusán, ahová a török menyasszonyával való házasságkötéséhez szükséges iratokért ment.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport