Leomlott egy lakótömbház része Oroszországban

2018.12.31. 07:12

Leomlott hétfőn reggel egy lakótömbház része Oroszországban, az Ural déli részén, Magnyitogorszk városában. A hatóság azt feltételezi, hogy gázrobbanás történt, írja az MTI.

Frissítés: Az áldozatok pontos száma továbbra is bizonytalan. A legfrissebb adatok szerint hét ember halt meg, öt lakót, közöttük két gyermeket kórházba kellett szállítani, kettejüket súlyos állapotban. A romok alatt feltehetően 36-40 ember lehet, az eltűntek között hét gyermek van, írja az MTI. A CNN írja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök programját megszakítva is kiment hétfő délután a helyszínre, az esetet "tragédiának" nevezte, és azt ígérte, az érintettek megkapják a kellő segítséget. Ezután meglátogatta a sebesülteket a kórházban.

A mentésen közel másfélezren dolgoztak, munkagépekkel próbálták a törmeléket átkutatni. Két repülőgéppel újabb mentőcsapatokat irányítottak a helyszínre. A BBC szerint napközben a hőmérséklet akár -17 fok is lehet, ez még éjszakára még jobban leesik, de a mentősök folytatják a munkát túlélők után kutatva.

2018-12-31T064610Z 1858025610 RC1EAE2C2120 RTRMADP 3 RUSSIA-BUIL
Fotó: Handout

Összesen 48 lakás szenvedett kárt, ezekben - a hivatalos adatok szerint - összesen 120 ember volt bejelentve. A 12 lépcsőházból álló paneltömb még 1973-ban épült. A robbanás következtében az egyik lépcsőház fele a tizedik emelettől a földszintig teljesen leomlott. Oleg Klimov, a Cseljabinszki terület helyettes kormányzója szerint 79 lakó volt az épületben a robbanás idején. A tragédia túlélőit egy iskolába menekítették ki.

A Moszkvától 1400 kilométerre keletre fekvő városban bekövetkezett tragédiáról Vlagyimir Putyin orosz elnököt is tájékoztatták. Mielőtt az államfő is odament volna, korábban az utasítására Jevgenyij Zinicsev, a rendkívüli helyzetek minisztere és Olga Szkvorcova egészségügyi miniszter a helyszínre utazott. A hatóság azt feltételezi, hogy gázrobbanás történt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport