Vádat emeltek a chemnitzi hajtóvadászatot kiváltó szír késelő ellen

2019.01.08. 21:49

Vádat emeltek kedden a tavalyi chemnitzi jobboldali tüntetéseket kiváltó gyilkosság egyik feltételezett elkövetője, a szíriai Alaa S. ellen Németországban. 

A Chemnitzben augusztus 26-n történt késelés demonstrációk sorozatát robbantotta ki. A szíriai menedékkérőt Daniel Hillig megölésével vádolják, emellett gyilkossági kísérlet és testi sértés miatt is vádat emeltek ellene. A gyilkosság egy másik gyanúsítottját, az iraki Farhad A.-t még nem kerítették kézre a német hatóságok, nemzetközi körözést adtak ki ellene.

A német ügyészség közölte, a nyomozás során több mint száz szemtanút kérdeztek ki, aminek segítségével a rendőrség megállapította: a késes támadás az után történt, hogy az iraki gyanúsított összeszólalkozott a német áldozattal. Alaa S. később keveredett bele a vitába.

Az ügyészség szerint úgy tűnik, a szíriai és az iraki menedékkérő is megszúrta a német férfit a karján és a mellkasán. Egy másik németet is megszúrtak, súlyos sebesüléseket okozva neki.

Az ügyben vádat emelhetnek még egy harmadik férfi, az iraki Yousif A. ellen is. A férfit rövid időre őrizetbe helyezték, de szeptemberben elengedték, mert nem volt akkor elegendő bizonyíték ellene. Egyelőre nem világos, mennyire volt köze a történtekhez - jegyezte meg a dpa.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport